november 11, 2013
Fritatta met groene groenten en mosterd
Een frittata met restjes groene groenten en grove mosterd. De perfecte lunch voor een herfstige dag.
Enkele champignons, een stukje prei, spinazie en erwtjes uit de diepvries.
Eventueel kan je er nog wat gerookte ham of kaas aan toevoegen. En met een theelepel grove mosterd krijgt deze hartige omelet een extra kick.
Fritatta met groene groenten en mosterd
Ingrediënten
- 2 ei(eren)
- 4 champignons in schijfjes
- 1/4 prei in ringetjes
- 1 handvol spinazie vers of uit de diepvries
- 1/2 tas doperwten uit de diepvries
- 1 teentje knoflook fijn gehakt
- peper en zout naar smaak
- 1 EL melk
- 1 EL olijfolie
Instructies
- Kluts de eieren met de melk en een snuifje peper en zout en de mosterd en zet opzij.
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de prei toe tot deze lichtjes gebruind is (+/- 3 min).
- Voeg de knoflook en champignons toe en bak verder gedurende +/- 3 min.
- Voeg de erwtjes en spinazie toe, kruid met peper en zou en bak nog eens gedurende +/- 3 min.
- Giet de eieren over de groenten en zet het vuur lager. Dek de fritatta af met een deksel en bak gedurende +/- 3 min.
- Draai de fritatta om en bak de andere kant. Je kan de fritatta gemakkelijk omdraaien door deze uit de pan op een bord te schuiven. Daarna draai je pan om en leg je deze over het bord dat je in je hand hout. Duw de pan stevig op het bord en draai het geheel onderste boven zodat de fritatta met de ongebakken kant in de pan komt te liggen.
- Dien de fritatta op met nog wat extra grove mosterd als je dat graag lust en een slaatje of krokante toast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments